Zoeken naar artikelen:

Openklappen

Werking van internet adverteren

Inhoudsopgave:

  1. Waarom adverteren op internet?
  2. Hoe googling en googlen leidt tot meer internet adverteren?
  3. Werking van internet adverteren bij zoekmachines
  4. Werking internet adverteren op informatieve websites
     

Waarom adverteren op internet?

Stel u heeft met uw bedrijf een mooi afgerond product/dienst, waar veel kennis inzit en jarenlange ervaring. Wat een teleurstelling voor u als uw website op geen enkel relevant trefwoord door zoekmachines is te vinden.

Bijvoorbeeld u bent een gespecialiseerde financiële dienstverlener in credit management en met de kernwoorden incasso advies of debiteurenbeheer uitbesteden blijkt u onvindbaar in Google. Of u verkoopt exclusieve tuinmeubelen, maar niemand die uw site kan vinden op een zoekterm als design tuinmeubelen. Of u bent een producent van kunststof halffabrikaten voor o.a. verpakkingen en geen enkele leverancier kan u op het internet vinden op de vereiste grondstoffen zoals PTFE of Siliconen. Door te adverteren op internet kunnen deze problemen voor u tot het verleden behoren. Op deze pagina leest u waarom internet adverteren steeds populairder wordt en hoe adverteren op internet in de praktijk ook voor uw bedrijf werkt.

Andere mensen vonden dit artikel op de woorden:

Internet adverteren     Google adverteren     Advertising marketing  

Online Adverteren     Google Adwords     Online Advertising

 

 

Hoe Google leidt tot meer internet adverteren

 

 

Het begrip Googling en Googlen ("Googlen: het met kernwoorden op de juiste informatie uitkomen") is bij de meeste internet gebruikers inmiddels wel tot dagelijks gebruik verheven. Zoekmachines worden te pas en te onpas gebruikt om relevante informatie op te halen. En op het moment dat u op de eerste pagina’s van de zoekmachine resultaten staat (vergelijk het met bovenaan staan in de Gouden Gids of de achterkant advertentie van een magazine of krant) krijgt u vanzelfsprekend veel meer aandacht en dus bezoekers voor uw website.

Er is dan ook een hele industrie ontstaan om u te helpen om hoog te scoren in de zoekmachine resultaten. Dit is echter een complex proces waarbij het technische gedeelte (de opbouw en structuur) van uw website en het content gedeelte (teksten, positionering van diensten/producten en een optimale navigatie) nauwkeurig op elkaar moet worden afgestemd. Dit vereist aanzienlijke investeringen, kennis en integratie in uw marketing strategie.

Hoe internet adverteren bij Google, MSN, startpagina.nl, marktplaats.nl dit probleem omzeilt?

Door de complexiteit hebben zoekmachines en websites die veel informatie bevatten een nieuwe markt gecreëerd, namelijk het internet adverteren. Internet adverteren is niets anders dan dat u de mogelijkheid wordt geboden om rond de zoekmachine resultaten of aantrekkelijke informatie te adverteren. Op deze manier staat uw website met minimale kosten toch op de eerste pagina van de zoekresultaten.

Op het moment dat u een helder product of dienstaanbod heeft, kan adverteren bij Google, MSN of informatie websites zoals startpagina.nl, funda.nl of marktplaats.nl bijzonder effectief zijn, omdat? deze wijze van adverteren aanvragen en bestellingen van klanten oplevert. Lees voor alle mogelijkheden het artikel: Mogelijkheden van online adverteren en online reclame: hoe succesvol adverteren bij google, in msn, yahoo of andere zoekmachines?

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van internet adverteren voor uw bedrijf? Bel Leadrs BV op 088-0105600 om ook uw website direct onder de aandacht te brengen.

 

 

 

Werking van internet adverteren bij zoekmachines

 

 

Het principe van adverteren bij zoekmachines is eenvoudig:

Onder het groeiende aantal informatiezoekers op internet bevinden zich potentiële klanten;

Veel bezoekers van websites gebruiken zoekmachines, zoals Google of MSN, om via het gebruik van gerichte zoektermen uit te komen op de door hen gewenste informatie;

Als uw bedrijf bij relevante zoektermen (die behoren tot uw dienstverlening) bovenaan staat in de zoekmachines dan wordt uw bedrijfsnaam niet alleen steeds bekender maar zullen potentiële? klanten? ook doorklikken op de advertentie naar uw website.? 

Het spreekt dan voor zich dat de tekst of het beeld van uw advertentie glashelder moet zijn en refereren aan uw dienstverlening!

In tegenstelling tot traditionele media betaalt u pas op het moment dat een bezoeker op internet doorklikt op uw advertentie naar uw website. De kosten per klik zijn voorafgaand in te stellen, waarbij u kunt aangeven voor welk bedrag u dagelijks maximaal wilt adverteren, op welke zoekwoorden, op welke tijdstippen en in welke gebieden.

Hoe meer u per klik betaalt, hoe meer de internet advertentie opvalt. Als u bovenaan staat in de zoekmachine zult u meer reacties krijgen dan wanneer u onderaan de pagina staat.


Voorbeeld van zoekmachine advertentie via relevante zoekterm

Uiteraard komt bij het opzetten van een internet advertentie campagne meer kijken. Wat alle stappen en valkuilen zijn kunt u lezen in het artikel: Valkuilen bij opzet internet advertentie campagne en selectie internet marketing bureau.

 

Werking internet adverteren op informatieve websites

 

Door het succes van internet advertenties in zoekmachines bieden steeds meer informatieve websites ook de mogelijkheid om te adverteren rond informatie op hun website. Dit biedt voor u de mogelijkheid om gevonden te worden op relevante thema’s of problemen.

Ofwel stel dat u een hotel heeft dat beschikt over een golfbaan, dan is het interessant om uw advertenties ook te laten tonen bij informatieve golf websites.

Voorbeeld van een advertentie op een informatieve website

 

Laat uw omzet explosief toenemen door op internet te adverteren!

 


De mogelijkheden van adverteren op internet beperken zich niet alleen tot naamsbekendheid of het werven van klanten. Wilt u meer weten over de toepassingsgebieden voor uw bedrijf, lees dan het artikel: Mogelijkheden van online adverteren en online reclame: hoe succesvol adverteren bij google, in msn, yahoo of andere zoekmachines?


Wilt u direct weten wat de mogelijkheden van online adverteren voor uw bedrijf zijn?

Neem dan contact op met Leadrs BV via 088-0105600 of bekijk de volgende websites:

Artikel downloaden

Werking van internet adverteren.pdf
(Werking van internet adverteren.pdf)

Download artikelen

Alle artikelen, zoals checklists, stappenplannen en visies kunt u gratis laten toezenden. U kunt alle artikelen downloaden. Heeft u vragen, kunt u het reactieformulier gebruiken

Naar download pagina