Zoeken naar artikelen:

Openklappen
Home ::  :: Administratie - Boekhouding

Financiële administratie - boekhouding - managementinformatie

Op deze pagina vindt u een aantal visies en checklisten op het gebied van het voeren van een administratie, boekhouding en de rol van een accountant, boekhouder of administratiekantoor bij het achterhalen van management informatie.

De artikelen hieronder beschrijven hoe een financiële administratie niet gebruikt moet worden om het verleden te registreren (BTW aangifte, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting), maar als leidraad moet dienen om op elk gewenst moment management informatie op te vragen. De reden waarom marges, winsten per product, de voorraadomloopsnelheid en de productiviteit van uw personeel, etc. niet met 1 druk op de knop zijn te achterhalen is vaak te herleiden tot de spanning tussen ICT & boekhouden. Administratiekantoren, boekhoudkantoren en accountantskantoren zijn opgezet om de invoer van boekingen uit te voeren en te controleren, terwijl ICT- bedrijven juist de invoer willen automatiseren. Er zijn echter accountancykantoren die samen met ICT partners focussen op de toegevoegde waarde en voordelen die u kunt behalen.....

Onderstaande boekhoud advies artikelen beschrijven:

  • Hoe u de invoer van facturen en boekingen kunt versnellen?
  • Op welke wijze u een boekhouding kunt opzetten en inrichten?
  • Wat levert digitaal factureren met factuur software voor uw bedrijf op?
  • Waar u op moet letten bij de selectie van online boekhoudpakketten?
  • Welke rol uw administratie, boekhoud of accountant kantoor moet hebben?

Online boekhouden als financiƫle hulp

Een online boekhoudpakket kan zorgen voor administratieve productiviteitsverbeteringen en toekomstgericht inzicht. Om dit te realiseren blijken bestaande administratie software pakketten zoals Exact Online, Accountview en Reeleezee beperkingen hebben op het gebied van gegevensinvoer en financiele analyses. Wat zou het mooi zijn als de codering en invoer van uw facturen en bonnetjes in uw boekhouding of administratie automatisch verloopt en u de boekingen tot op detail niveau gevisualiseerd kunt bekijken. En wilt u geen zicht op uw verkopen van de afgelopen maand, financiële kengetallen, kostprijs, voorraad, omloopsnelheid of zelfs een cijfermatige budgettering zonder veel veronderstellingen!

Dit artikel beschrijft deze mogelijkheid door de kennis van ICT en Accountancy te combineren en het belang en nut van de klant voorop te stellen. Er is wel degelijk een online boekhouding oplossing die niet zo bewerkelijk is met gegevensinvoer en ook kan dienen als financiële hulp om uw marge en bedrijfsprestaties te verbeteren.


Mogelijkheden van digitaal factureren met factuur software

De administratieve verwerking van deze facturen vindt binnen veel bedrijven nog grotendeels handmatig plaats. Ofwel een dure en tijdrovende activiteit, vooral als het gaat om inkomende facturen. Heeft u enig idee hoeveel tijd en geld u en uw medewerkers kwijt zijn aan het verwerken, beoordelen, autoriseren en betaalbaar stellen van inkomende facturen? Heel veel, té veel. Wist u dat digitaal factureren al voordeel oplevert bij 300 inkoopfacturen per jaar?

Dit artikel laat zien wanneer factuur software interessant voor uw bedrijf? Het gaat in op het standaard proces om facturen te boeken met digitaal factureren als alternatief. Van elektronisch factureren waarbij inkoopfacturen digitaal worden aangeboden in xml tot aan scannen van inkoop facturen met ocr facturering software.


Download artikelen

Alle artikelen, zoals checklists, stappenplannen en visies kunt u gratis laten toezenden. U kunt alle artikelen downloaden. Heeft u vragen, kunt u het reactieformulier gebruiken

Naar download pagina

 

 

 

Interessante links

 

 

 

Op onderstaande sites kunt u nog meer lezen over online boekhouden, internet administraties, boekhoudpakketten, accountantskantoren, administratie en boekhoudkantoren: