Zoeken naar artikelen:

Openklappen
Home ::  :: Hypotheek Advies - Vergelijking Financiering

Hypotheek advies - hypotheek vergelijking - financiering

Op deze pagina vindt u een aantal hypotheek artikelen en checklisten op het gebied van hypotheek advies en vergelijking van huis of woning financieringen.

Kern van hypotheek advies: u wilt profiteren van de lage hypotheekrente van dit moment, maar in de toekomst niet met stijgende hypotheek maandlasten zitten bij een hogere rente of het vervallen van de hypotheekrente aftrek. De hypotheek aanbieders en intermediairs spelen hierop in en via allerlei ‘onafhankelijke’ online hypotheek vergelijking websites kunt u de meest voordelige hypotheek berekenen voor uw huis financiering.

De vraag is of u met alle hypotheek vergelijking websites wel de juiste beslissing maakt. Iedere situatie is anders en de websites met online hypotheek berekenen laten u altijd een scenario met lage maandlasten zien, terwijl de daadwerkelijke voorwaarden (en niet een wegingsfactor * zoals independer.nl gebruikt) vaak bepalend zijn voor uw maandlasten in de toekomst. Om te voorkomen dat u zelf een financieel expert moet worden, beschrijven deze hypotheek advies artikelen de aandachtspunten waarop u moet letten als u zich laat informeren door een hypotheek adviseur. Wij hopen dat de voorbeelden en de opgesomde vragen de onderhandelingen met uw hypotheekverstrekker zullen vergemakkelijken.

Onderstaande hypotheek advies artikelen beschrijven:

  • Leidt het oversluiten van uw hypotheek bij de huidige lage rente tot voordeel?
  • Waarop moet u letten bij hypotheek vergelijking en berekening van huis financiering?
  • Hoe kunt u de overwaarde van uw huis verzilveren?
  • De startershypotheek en hypotheken speciaal voor piloten


Starter op de woningmarkt: huren of kopen?

Als starter op de woningmarkt komen er veel dingen op u af. Wat kunt u maximaal lenen, komt u in aanmerking voor een starterslening via uw gemeente, welke hypotheekkosten zijn aftrekbaar en welke kosten niet, welke risico’s loopt u, kan ik de maandlasten dragen, wat zijn de kosten van de notaris en zijn de kosten van de notaris aftrekbaar, is er een taxatie nodig en hoe werkt dat, welke vorm hypotheek kiest u, een spaarhypotheek of bankspaarhypotheek, een beleggingshypotheek of juist een annuïteitenhypotheek, hoeveel mag ik aan aflossingsvrije hypotheek lenen. Lees in dit artikel meer over startershypotheken.


Piloot op de woningmarkt: huren, kopen of omzetten?

Als piloot op de woningmarkt vliegen er veel dingen op u af. Wat kunt u maximaal lenen, komt u in aanmerking voor een starterslening via uw gemeente, welke hypotheek kosten zijn aftrekbaar en welke kosten niet, welke risico’s loopt u, kan ik de maandlasten dragen, wat zijn de kosten van de notaris en zijn de kosten van de notaris aftrekbaar, is er een taxatie nodig en hoe werkt dat, welke vorm hypotheek kiest u, een spaarhypotheek of bankspaarhypotheek, een beleggingshypotheek of juist een annuïteitenhypotheek, hoeveel mag ik aan aflossingsvrije hypotheek lenen? Is het vliegen een extra risico of wordt hier niet specifiek naar gekeken? Heeft u al een woning maar vindt uw huidige hypotheek niet meer bij uw (vlieg) situatie passen? In dit artikel krijgt u meer informatie over deze soms taaie materie.


Wegwijzer goedkope hypotheken: Hoe lage maandlasten en maximale hypotheek berekenen?

Voordat u een keuze maakt voor een woning en de benodigde financiering, is het raadzaam om uw inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten en uw maximale hypotheek te berekenen. Tip: maak een duidelijk onderscheid tussen maandlast hypotheek en woonlasten! Een hypotheek verstrekker bedoelt met hypotheek maandlasten de kosten die u kwijt bent aan een hypotheek, terwijl woonlasten uw totale kosten zijn die u kwijt bent aan wonen.

Dit artikel verschaft inzicht in uw huidige uitgavenpatroon en zorgt voor een idee over hoeveel u maandelijks wilt en kunt uitgeven aan uw hypotheek/huis. Daarnaast wordt het gehele woning aankoop proces van het uitbrengen van een bod tot aan het koopcontract met ontbindende voorwaarden, de waarborgsom en de bankgarantie beschreven, zodat u een idee krijgt wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een huis.


Hypotheekvormen wegwijzer: Welk risico bij spaar, belegging of aflossingsvrije hypotheek?

Het vinden van de juiste hypotheekvorm die u in de toekomst zicht geeft op lage maandlasten, zekerheid & flexibiliteit is een weinig transparant proces. Op het moment dat u grip heeft op uw financiële inkomsten en uitgaven, een indicatie hebt wat u maximaal kunt lenen en u aan het rondkijken bent voor een leuke en geschikte woning, begint de zoektocht naar de financiering.

Dit artikel beschrijft de kenmerken, voordelen en nadelen van de verschillende hypotheekvormen, zoals een spaarhypotheek, beleggingshypotheek, annuïteiten hypotheek, lineaire hypotheek, krediet hypotheek, NHG hypotheek of aflossingsvrije hypotheek. Daarnaast wordt de invloed van inflatie, aflossen van uw hypotheek, de inbreng van eigen geld en een mogelijke afschaffing van de hypotheekrente aftrek besproken


Hypotheek advies wegwijzer: Hypotheken vergelijken op voorwaarden, hypotheekrente en prijs?

Op het moment dat u voldoende kennis heeft van de verschillende hypotheekvormen en de risico’s, wordt de prijs van uw hypotheek bepaald door de hypotheekrente, renteperiode, rente looptijd en bijbehorende hypotheek verzekeringen en voorwaarden.

Om u een goed beeld te geven van alle hypotheek vergelijking factoren, beschrijft dit hypotheek advies artikel hoe u de hypotheekrente van de verschillende hypotheek verstrekkers kunt vergelijken. Daarnaast worden alle andere hypotheek vergelijk voorwaarden, zoals verhuizen, boeterente bij vervroegd aflossen, gevolgen van arbeidsongeschiktheid en de addertjes bij een overlijdensrisicoverzekering, renteherziening en tweede hypotheek objectief beschreven.


Hypotheek offerte wegwijzer: van hypotheekofferte aanvragen tot aan passeren hypotheekakte

Tussen het aanvragen van een hypotheekofferte en het moment dat u de hypotheek en eigendomsakte tekent bij de notaris zit vaak een langere periode. Na het tekenen van het koopcontract moet u immers op uw gemak de financiering voor uw woning kunnen regelen. Tenslotte zit u nogal wat jaren vast aan uw hypotheek. Een goede en objectieve voorlichting is dan wel gewenst.

Dit artikel beschrijft de aandachtspunten en valkuilen van een hypotheek offerte en geeft u een overzicht van alle benodigde documenten, zoals een taxatie rapport, medische keuring levensverzekering, etc. Daarnaast krijgt u een overzicht van alle notaris kosten op de hypotheekakte en eigendomsakte en een aanbeveling om zelf online de meest goedkope hypotheek offerte aan te vragen.


Checklist oversluiten hypotheek: Hoe online uw bestaande hypotheek oversluiten?

Wanneer u een hoge hypotheekrente betaalt voor uw huidige hypotheek kan het interessant zijn om uw hypotheek tegen een lagere rente over te sluiten. Deze checklist beschrijft wat oversluiten precies inhoudt en geeft weer hoe u de kosten en boete voor oversluiten hypotheek kunt berekenen. Tevens hoe u online kunt berekenen of het daadwerkelijk goedkoper is om uw hypotheek over te sluiten. Wist u dat u uw hypotheek tegen de minste moeite en meeste gemak online kunt oversluiten?


Meest goedkope hypotheek offerte berekenen? Gebruik onze online hypotheek offerte tools

Wij begrijpen dat u naast een inhoudelijk hypotheek advies ook wilt beschikken over concrete hypotheek offerte tools. We hebben een overzicht gemaakt van 4 online tools waarmee u zelf online uw maximale hypotheek en maandlasten kunt berekenen en online uw hypotheek offerte kunt samenstellen om uit te komen op de voor u meest geschikte en goedkope hypotheek offerte.


 

 

 

Interessante links

 

 

 

Op onderstaande sites kunt u meer lezen over de orientering op het totale koopproces van uw huis financiering of woning: