Zoeken naar artikelen:

Openklappen
Home ::  :: Werkomgeving en arbeidsvoorwaarden

Werkomgeving en arbeidsvoorwaarden

Iedere onderneming met veel of weinig personeel komt in aanraking met het arbeidsrecht. Niet alleen als er een conflict ontstaat met een medewerker, maar ook bij het aannemen van nieuw personeel en het vormen van een constructief personeelsbeleid, heeft u te maken met arbeidswetten en -regels. Op deze pagina vindt u artikelen die u ondersteunen bij het vaststellen van de rechten en verplichtingen ten aanzien van uw medewerkers én het optimaal inrichten van uw werkomgeving. Naast het vergroten van uw kennis geven we handige tips, trucs en hulpmiddelen, dat tot verhoging van uw rendement kan leiden. 

 

Hoe legt u een goede bonusregeling vast?

Een bonusregeling kan stimuleren dat de werknemer gerichter bijdraagt aan het resultaat van de onderneming. Een win-win situatie voor zowel de werkgever als de werknemer. Maar niet altijd wordt het verwachte resultaat in de ogen van de werkgever of de werknemer bereikt en ontstaat er discussie. Wanneer ontstaat het recht op een bonus en onder welke omstandigheden kan de werkgever besluiten om de bonus niet uit te keren? In dit artikel worden de juridische aspecten van de bonus belicht.


Wat te doen bij een (dreigend) arbeidsconflict?

Soms kunnen op de werkvloer discussies ontstaan tussen werknemers onderling of tussen een werknemer en zijn of haar leidinggevende. Wanneer dergelijke discussies ontaarden in een conflict, dat van negatieve invloed is op de werksfeer of op de onderlinge verhoudingen, moet u als werkgever ingrijpen. Maar hoe pakt u dit aan? Welke mogelijkheden heeft u om de arbeidsverhoudingen weer in goede banen te leiden en welke eisen mag u aan uw werknemers stellen? Lees verder welke stappen u kunt nemen.


Download artikelen

Alle artikelen, zoals checklists, stappenplannen en visies kunt u gratis laten toezenden. U kunt alle artikelen downloaden. Heeft u vragen, kunt u het reactieformulier gebruiken

Naar download pagina