10 boekhoudtips

10 tips voor de juiste boekhouder selectie

Verandert de boekhouder uw boekhouding om de maand?

Een goede boekhouder doet meer dan registreren en controleren. En hoewel iedereen dit beaamt komt een boekhoudkantoor in 95% van de gevallen niet toe aan zijn adviesfunctie.

Op zich erg jammer, want een kritische blik en herkenning van de mogelijkheden kan tot een verbetering van bedrijfsresultaten of bedrijfsprocessen leiden. Dit klinkt allemaal erg mooi zult u denken, maar hoe werkt dit dan in de praktijk?

Om te achterhalen of uw boekhouder wel voldoende kritisch naar de inrichting van de boekhouding kijkt, kunt u hiernaast 10 tips opvragen. Door deze tips toe te passen op uw boekhouding kunt u direct achterhalen of uw boekhouder proactief zijn werk doet of dat er verbeteringen mogelijk zijn.

Hoe kunt u meer uit uw boekhoudkantoor halen?

Met behulp van de tips, die u hiernaast kunt opvragen, kunt u binnen 10 vragen beoordelen of u het maximale uit uw bestaande boekhouding haalt. Om te laten zien dat het werkt, sommen we hieronder een aantal reacties op van bedrijven die de tips in de praktijk hebben opgevolgd:

  • “Door de grootboeken iets meer te detailleren kunnen we nu alle kosten van onze verkopers in detail monitoren en de verschillen onderbouwd bespreekbaar maken”.
  • “Het automatisch herkennen van crediteuren/debiteuren, koppelen van bankmutaties en genereren van boekingsvoorstellen scheelt ons 2 dagen werk per maand”.
  • “Een kritische blik van onze boekhouder naar de invoer en verwerking van facturen heeft de productiviteit van de administratie verhoogd en de klachten verminderd. Door het inscannen van facturen en automatische autorisatie per e-mail is de controle en beheersbaarheid veel groter geworden”.
  • “Wij gebruiken de boekhouding nu niet alleen voor de fiscus maar raadplegen hem dagelijks om de processen te verbeteren en beslissingen te onderbouwen”.

Download de 10 tips om uw boekhouding efficiënter in te richten

De boekhouding checklist is een overzicht van 10 tips om uw boekhouding efficiënter en effectiever in te richten. Met behulp van de tips kunt u uw boekhouder aanspreken op de inrichting van uw boekhouding.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, maak dan gebruik van het reactieformulier.

Checklist downloaden

Uw naam (verplicht)

Bedrijf (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)