Administratie & Boekhouding

Gratis artikelen: praktijkervaringen & kennis van vakspecialisten

Administratie & Boekhouding

Op deze pagina vindt u informatie op het gebied van het voeren van een administratie of boekhouding en de rol van een accountant, boekhouder of administratiekantoor bij het achterhalen van managementinformatie.

De artikelen hieronder beschrijven dat een financiële administratie niet gebruikt moet worden om het verleden te registreren (BTW aangifte, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting), maar als leidraad moet dienen om op elk gewenst moment managementinformatie op te vragen.

De reden waarom marges, winsten per product, de voorraadomloopsnelheid en de productiviteit van uw personeel, etc. niet met 1 druk op de knop zijn te achterhalen is vaak te herleiden tot de spanning tussen ICT en boekhouden. Administratiekantoren, boekhoudkantoren en accountantskantoren zijn opgezet om de invoer van boekingen uit te voeren en te controleren, terwijl ICT- bedrijven juist de invoer willen automatiseren. Er zijn echter accountancykantoren die samen met hun ICT-partners focussen op de toegevoegde waarde en voordelen die u kunt behalen.

Online boekhouden

.

 

.

Een online boekhoudpakket kan zorgen voor administratieve productiviteitsverbeteringen en toekomstgericht inzicht.

Overzicht op ICT- en IT-kosten

.

 

.

Probeer grip te krijgen op uw I(C)T kosten door deze meetbaar te maken en realiseer op die manier aanzienlijke besparingen.