ICT

Gratis artikelen: praktijkervaringen & kennis van vakspecialisten

Onderwerpen binnen ICT

Op deze pagina vindt u in onze ICT rubrieken artikelen over ERP, bedrijfsprocessen optimaliseren, managed ICT services, VoIP telefonie, ICT outsourcing, het uitbesteden van de automatisering en de kosten van ICT communicatie.

Centraal staat hier het opzetten, structureren, organiseren en controleren van ICT- en telecommunicatieprojecten. Het optimaliseren van de bedrijfsprocessen komt uitgebreid aan bod. Hierin zijn procesautomatisering en ICT ondersteunend. We kijken naar backoffice processen, IT- verbeterprocessen en een sociaal organisch intranet/extranet.

Ook kunt u informatie vinden over de implementatie van een ERP systeem. Welke partner moet u kiezen, wat zijn veel voorkomende fouten bij de implementatie en hoe moet u de processen optimaliseren?

Er is ook altijd de mogelijkheid tot outsourcing van de ICT. Maar wanneer kiest u nu voor het uitbesteden van de automatisering en wanneer houdt u het in eigen beheer? Een goede communicatie is hierbij van groot belang en ook Managed ICT Services kunnen ingezet worden om ICT-projecten in goede banen te leiden.

Specifieke aandacht gaat tot slot uit naar VoIP oplossingen en de aanleidingen om over te gaan op IP-telefonie oplossingen, zoals het verlagen van de telefoonkosten, een vernieuwing van de telefooncentrale, gratis onderling bellen tussen vestigingen of de aanschaf van een nieuwe telefooncentrale bij een nieuwbouwproject of een externe of interne verhuizing.

  • Processen optimaliseren

    Rubriek met artikelen over het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

  • Outsourcing

    Rubriek met artikelen over het uitbesteden van de ICT automatisering.