ERP

Gratis artikelen: praktijkervaringen & kennis van vakspecialisten

ERP

ERP staat voor Enterprise Resource Planning en helpt u uw efficiency te verhogen. Door het gebruiken van ERP-software kunt u efficiënter werken, de communicatie tussen afdelingen verbeteren en uw bedrijfskosten omlaag brengen. ERP-software bestaat uit modules die zich richten op afzonderlijke afdelingen van uw bedrijf, bijvoorbeeld de financiële administratie, beheer van de voorraden of facturering. De ERP-software bundelt alle gegevens van deze afdelingen wat in de praktijk betekent dat bijvoorbeeld gegevens die één keer zijn ingevoerd, niet ook door een andere afdeling opnieuw hoeven te worden ingevoerd. Het geeft ondernemers en managers direct inzage in de gang van het zaken in een bedrijf. Daardoor kunnen problemen, bijvoorbeeld een teruggang in verkoopcijfers, snel door ERP-software worden gesignaleerd en vervolgens worden aangepakt.

Lees onze artikelen over procesoptimalisatie, hoe u een ERP-partner kiest en de 4 meest voorkomende fouten bij de implementatie van een ERP-systeem.

ERP-partner kiezen

.

 

.

Bij uw keuze voor een ERP-implementatiepartner is het lastig om verschillende aanbieders objectief met elkaar te vergelijken. Lees hier hoe u een partner kunt kiezen.

Implementatiefouten

.

 

.

Tijdens het implementeren van een nieuw ERP-systeem kunnen oneindig veel dingen mis gaan. Bekijk hier de 4 meest voorkomende fouten en voorkom dat dit u overkomt!

Procesoptimalisatie

.

 

.

Het optimaliseren van bedrijfsprocessen kent vele afhankelijkheden. Maar waar begint u nu bij het optimaliseren van processen en wat komt er allemaal bij kijken? Lees het hier.