VoIP

Gratis artikelen: praktijkervaringen & kennis van vakspecialisten

VoIP

Wat zijn de aanleidingen om over te gaan op IP telefonie oplossingen? Aanbieders zoals KPN VoIP en Cisco VoIP stellen dat het mogelijk is om met ieder gewenst apparaat tijd- en plaatsonafhankelijk toegang te krijgen tot uw bedrijfsinformatie met als gevolg gemak, bereikbaarheid, flexibiliteit, productiviteit en vooral lagere telefoonkosten.

VoIP bellen vereist echter wel een compleet andere telefonie infrastructuur, waardoor op dit moment alleen maar VoIP implementaties worden uitgevoerd bij een vernieuwing van een telefooncentrale of de aanschaf van een nieuwe telefooncentrale bij een nieuwbouwproject of externe / interne kantoorverhuizing. Immers met internetbellen kunt u met uw andere vestigingen gratis onderling bellen en bij nieuwbouw zijn mobiele communicatie, flexibele werkplekken en videoconferencing dan direct mogelijk.

Bij het implementeren van VoIP telefonie is deskundigheid vereist. Uw telefonische bereikbaarheid en de kwaliteit van uw telefoonverbinding (QoS genaamd in ICT telecommunicatie termen) moet gewaarborgd blijven indien u overgaat op VoIP telefonie. Kostentechnisch zijn er diverse mogelijkheden als u IP telefonie overweegt. Uw huidige telefooncentrale (pbx) en andere telecommunicatie hardware en telefoonverbindingen kunnen met aanpassingen geschikt worden gemaakt voor VoIP. Uitbesteding van de telefooncentrale of overname van de telefooncentrale en infrastructuur behoort ook tot de mogelijkheden. Dit wordt ook wel managed IP telephony services genoemd, ofwel voor een vast bedrag per maand wordt de gehele VoIP implementatie en alles wat hierbij komt kijken voor u in managed service uitgevoerd.

De artikelen in deze rubriek geven u informatie over hoe een gefaseerde VoIP implementatie te organiseren en over wanneer VoIP telefonie en internetbellen interessant kunnen zijn voor uw organisatie.

Succesvol ICT project

.

 

.

Benieuwd of zakelijk internetbellen interessant is voor uw organisatie? U komt er snel achter met onze VoIP checklist! Vul hem in en ontvang een objectief adviesrapport.

VoIP advies implementatie

.

 

.

VoIP kan vele voordelen bieden voor uw organisatie. Om van deze voordelen te profiteren, dient wel aan een aantal randvoorwaarden voldaan te worden. Welke ? U leest het hier.