Operationeel management

Gratis artikelen: praktijkervaringen & kennis van vakspecialisten

Onderwerpen binnen Operationeel Management

Op deze hoofdpagina vindt u de onderliggende rubrieken omtrent operationeel, productie- en inkoopadvies. De volgende onderwerpen komen hierin aan bod: ISO, ISO 9001, kwaliteitsmanagement, kosten besparen, investering en innovatie, reorganiseren, bedrijfsoptimalisatie, ketenintegratie en het uitbesteden van productiewerk in de industrie.

Centraal binnen alle artikelen staat het organiseren en veranderen van operationele, productie en inkoop bedrijfsprocessen.

De artikelen over kosten besparen gaan in op het verandermanagement om het kostenbewustzijn en innovatievermogen van uw personeel te stimuleren en het besparen van kosten te integreren in de dagelijkse werkwijze. Door productie in Oost-Europa en het uitbesteden aan China wordt het meer en meer noodzakelijk om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Herstructurering en reorganiseren is mogelijk tegen lage kosten maar zal wel op een innoverende wijze plaats moeten vinden. Het uitbesteden van de productie is een optie om de kostprijs te reduceren, maar technische ondersteuning en kennis van lage loon landen is hierin wel vereist.

Door de kwaliteit van uw processen te verbeteren m.b.v. ISO, ISO 9000, ISO 9001, INK, HKZ, Six Sigma en Kaizen kunt u ook kosten besparen en de efficiency verbeteren.

De ketenintegratie artikelen beschrijven hoe u een winstgevende samenwerking kunt opzetten. Een concurrentie analyse is nog steeds de basis voor supply chain management procesoptimalisatie.

  • Kostenreductie

    Rubriek met artikelen, stappenplannen en checklists op het gebied van kostenbeheersing, investeringen en innovatie.

  • Kwaliteitssystemen

    Rubriek met kwaliteit en kwaliteitsmanagement artikelen over iso 9000, iso 9001, ink, hkz, six sigma en kaizen.

  • Supply Chain Management

    Rubriek met ketenintegratie advies artikelen en stappenplannen over supply chain management vanuit een praktische insteek.