Kostenreductie

Gratis artikelen: praktijkervaringen & kennis van vakspecialisten

Kostenreductie

Op deze pagina vindt u een aantal visies, checklisten en stappenplannen op het gebied van kostenbeheersing, investeringen en innovatie.

Kosten besparen en kostenmanagement kan op diverse deelgebieden, maar de focus van de artikelen ligt op de kostenreductie van facilitaire kosten en overheadkosten. Onder deze zogenaamde indirecte kosten vallen onder andere telefoonkosten, kosten voor het kantoorgebouw, bankkosten, portokosten, kosten voor werving en selectie, outplacement kosten, reclame- en marketingkosten, IT-beheer kosten, autokosten, leasekosten, energiekosten, etc. Om te achterhalen of een besparing op deze overheadkosten binnen uw bedrijf mogelijk is worden er een aantal kengetallen en signalen opgesomd.

Succes is alleen mogelijk indien u tijdens het verandermanagement proces het kostenbewustzijn en innovatievermogen van uw personeel stimuleert en kosten besparen integreert in de dagelijkse werkwijze. Uw investering in kostenmanagement zal anders slechts tijdelijk zijn.

Directe & indirecte kosten

.

 

.

Verlaag uw overheadkosten door het optimaliseren van uw bedrijfsproces. De juiste aanpak? Lees het hier!

Kostenmanagement

.

 

.

Via kostenmanagement kunt u de kosten van uw bedrijf weer in lijn brengen met de omvang en groei van de omzet. Maar hoe?

Kostenbesparing

.

 

.

Kostenbesparing realiseren door de overhead kosten te verlagen? Maak gebruik van het plan van aanpak kostenbesparing in 5 stappen.